Feyenoord klopt Excelsior en komt weer in 'winning mood'

Feyenoord heeft in de Kuip zonder problemen de stadsderby tegen Excelsior gewonnen: 5-0. Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berghuis maakten de goals en Jordy de Wijs werkte de bal in eigen doel.

Het is pas de tweede keer dit eredivisieseizoen dat Feyenoord drie achtereenvolgende overwinningen rij boekt. De Rotterdammers begonnen het seizoen met vier overwinningen op rij.

Duel snel gespeeld

Na een prima eerste helft van Feyenoord was het duel al gespeeld. Boëtius krulde de landskampioen na een soepele aanval vroeg op 1-0 en was met een fraaie pass verantwoordelijk voor de assist bij de 2-0 van Toornstra (kopbal).

Nog voor de rust gooide Vilhena de wedstrijd in het slot met zijn tiende competitietreffer.

Tonny Vilhena viert zijn goal
    Steven Berghuis schiet de 4-0 langs Wout Faes
    Jens Toornstra kopt de 2-0 binnen

Na de rust gebeurde er weinig meer. Het zwakke Excelsior had de handdoek al in de ring gegooid en Feyenoord speelde het duel plichtmatig uit.

Berghuis trof nog doel met een geplaatst schot en De Wijs bepaalde met een ongelukkig eigen doelpunt de score op 5-0.