Arber Zeneli is blij met de 2-0 voor sc Heerenveen tegen Heracles

Heerenveen verslaat Heracles in duel om play-offs

sc Heerenveen heeft zijn eerste zege in acht uitwedstrijden behaald. Heracles Almelo, dat op eigen veld 30 van zijn 37 punten behaalde, werd met 2-1 verslagen.

In een voortkabbelende eerste helft was Heerenveen even voor de rust twee keer trefzeker. Eerst kopte Morten Thorsby raak uit een voorzet van Arber Zeneli en kort erna benutte de Kosovaars international zelf een strafschop. Die werd toegekend nadat Robin Pröpper spits Reza Ghoochannejhad had gevloerd.

Heracles wist de ook niet imponerende Friezen, op enkele afstandsschoten na, amper te verontrusten. De overwinning van Heerenveen kwam na rust dan ook geen moment in gevaar.

Morten Thorsby viert de openingstreffer voor sc Heerenveen tegen Heracles

In de vierde van vijf toegevoegde minuten zorgde Brahim Darri zowaar nog voor de aansluitingstreffer, maar Heerenveen overleefde de hectische slotminuut. De Friezen staan door de zege op de achtste plek en mag nog dromen van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.