Marino Pusic spoort zijn troepen aan in het duel met VVV-Venlo

FC Twente schiet niet veel op met punt in Venlo

Hekkensluiter FC Twente is in zijn eerste duel na het ontslag van trainer Gertjan Verbeek op 0-0 blijven steken bij VVV-Venlo. Na de zege bij NAC op 12 december (1-2) heeft Twente al 13 duels niet meer gewonnen.

In de eerste helft was niet veel te beleven op het Venlose kunstgras. FC Twente had wel een overwicht, maar deed daar weinig mee. De beste kans was op slag van rust voor de thuisploeg. Aanvoerder Danny Post haalde uit van een meter of twintig, maar zijn schot ging naast.

Na de rust ging het tempo omhoog en schoot Adnane Tighadouini via de vingertoppen van doelman Lars Unnerstal op de paal. In de rebound vond Tom Boere het zijnet.

Daarna zakte het niveau weer naar een bedenkelijk niveau, totdat Luciano Slagveer de bal panklaar presenteerde aan Fredrik Jensen. De wederom uitstekende Unnerstal wist met een snoekduik de inzet van de Finse aanvaller te pareren.

Ook Joël Drommel onderscheidde zich aan de overzijde met een schitterende redding op een schot van Clint Leemans. Daarna waren er nog een paar kleine kansjes over en weer, maar de wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Die kwam er dan ook niet.

FC Twente-trainer Marino Pusic beleefde een moeizame paasmiddag in Venlo
    Voor VVV-trainer Maurice Steijn was het niet veel beter

Door de overtuigende zege van Roda JC op Vitesse (3-0) zaterdagavond, dreigt de strijd om directe degradatie een tweestrijd te worden tussen FC Twente en Sparta.

Toch was FC Twente-trainer Pusic, die het stokje deze week overnam van Gertjan Verbeek, trots op de 'professionele prestatie' van zijn ploeg. "We deden er alles aan om te winnen en kregen ook de beste kansen. In deze fase moet je ook ieder punt koesteren."

Aanvoerder Stefan Thesker was realistisch: "Als de rest wint, dan schiet je niet veel op met een punt. Maar we hebben nog vijf wedstrijden."