De marinierskazerne Doorn ANP

De petitie tegen de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen is ruim 8800 keer ondertekend. De petitie werd 26 maart online gezet door Miriam Appels uit Doorn. Ze streeft 10.000 handtekeningen en wil de petitie aanbieden aan premier Rutte.

Appels vindt het onzin dat de Van Braam Houckgeestkazerne in 2022 moet verhuizen. Ze was getrouwd met een marinier en heeft nu een oud-marinier als vriend. Volgens haar worden door de verhuizing "gezinnen uit elkaar getrokken en sociale contacten van partners en kinderen verbroken", schrijft RTV Utrecht.

Appels is niet de enige die vraagtekens zet bij de verhuizing van de 1900 personeelsleden van het Korps Mariniers naar Vlissingen. Ook defensievakbonden hopen dat het besluit wordt teruggedraaid en de PVV heeft vragen gesteld in de Tweede Kamer.

Zeeland heeft als tegenreactie een Korpsquiz samengesteld om te laten zien dat de provincie geen uithoek is. De quiz gaat in op bijna alle argumenten die door mariniers zijn aangedragen waarom ze niet naar Zeeland willen verhuizen. Zo komt de werkgelegenheid aan bod, net als de gemiddelde huizenprijs en het aantal toprestaurants.

STER reclame