Nyck de Vries en Max Verstappen ANP

McLaren biedt De Vries kans op plek in Formule 1

tijd van publicatie

De deur richting de Formule 1 staat wagenwijd open voor Nyck de Vries. De 23-jarige autocoureur heeft van zijn werkgever McLaren de toezegging dat hij, als hij dit seizoen in de Formule 2 boven de Brit Lando Norris eindigt, in 2019 een plek krijgt in de Formule 1.

"Het is letterlijk zo gezegd tegen mij door directeur Zak Brown en het staat zwart op wit. Ik heb het dus in eigen hand", zegt De Vries in het programma Formule 1 Café van Ziggo Sport.

De Fries maakt al sinds zijn vijftiende deel uit van het opleidingsprogramma van McLaren. Hij reed vorig jaar zijn eerste seizoen in de Formule 2 en boekte direct een overwinning. De Formule 2 wordt beschouwd als voorportaal van de Formule 1. De Vries rijdt dit seizoen voor het Italiaanse topteam Prema.

Concurrent

Norris is op papier al een stukje verder, want de 18-jarige Brit is de reserve- en testrijder van het Formule 1-team van McLaren. Hij komt dit seizoen in de Formule 2 uit voor het Britse team Carlin, waarmee hij vorig jaar de titel veroverde in de Formule 3.

"Lando heeft een bepaalde voorkeurspositie door zijn goede band met Zak Brown. Zijn vader betaalt Brown om Lando te managen. Maar als ik dit seizoen de verwachtingen waarmaak, zit ik in 2019 in de Formule 1", aldus De Vries.

Bij McLaren zijn de Spanjaard Fernando Alonso en de Belg Stoffel Vandoorne dit jaar de vaste rijders. Het is niet bekend welke afspraken er in hun contracten staan met de renstal.

STER Reclame