John Isner
NOS SportAangepast

Isner beëindigt zegereeks Del Potro en is finalist in Miami

John Isner heeft ten koste van Juan Martín Del Potro de eindstrijd bereikt van het masterstoernooi in Miami. De Amerikaan versloeg de Argentijn in anderhalf uur met 6-1, 7-6 (2).

Del Potro oogde na 15 zeges op rij (hij won de toernooien in Acapulco en Indian Wells) wat vermoeid. Bovendien leek hij verrast door het serve-volleyspel van Isner. Die dicteerde in de eerste set bijna alle punten en Del Potro - die meteen in de eerste game gebroken werd - slaagde er zelfs niet in één winner te slaan.

Tandvlees

Del Potro werkte bij 4-4 in de tweede set een breakpoint weg en sleepte er op het tandvlees een tiebreak uit. Maar daarin kwam hij direct met 3-0 achter en wist hij het tij niet meer te keren. Voor Isner was het de vierde zege op de Argentijn in tien duels.

Zverev en Isner naar eindstrijd op Key Biscayne

De 29-jarige Del Potro had de zogenaamde 'Sunshine Double' (de masterstoernooien van Indian Wells en Miami) kunnen winnen, hetgeen Roger Federer vorig jaar lukte.

Isner maakt zich nu op voor zijn vierde finale op een masterstoernooi. In 2012 haalde hij de eindstrijd in Indian Wells, in 2013 in Cincinnati en twee jaar geleden stond hij in de finale in Parijs.

Zverev

In de finale neemt Isner het op tegen de Duitser Alexander Zverev van wie hij de drie vorige ontmoetingen verloor.

De nummer vijf van de wereld bereikte de eindstrijd dankzij een 7-6 (4), 6-2 zege op de Spanjaard Pablo Carreno.

Zverev keek in de tiebreak van de eerste set nog tegen een achterstand aan maar wist het tij te keren. Daarna was de ban gebroken en werd de tweede set eenvoudig beslist in Duits voordeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl