Haris Vuckic
NOS VoetbalAangepast

FC Twente en 'redder' Pusic halfjaar zonder Vuckic

Of er al niet genoeg onheil is bij FC Twente. Vandaag werd bekend dat middenvelder Haris Vuckic er minstens een halfjaar uit ligt met een knieblessure. Een nieuwe, fikse tegenvaller in de strijd tegen degradatie bij de hekkensluiter van de eredivisie.

De 25-jarige Sloveen had al langer last van zijn knie en die klachten verergerden. Nader onderzoek wees uit dat er schade is aan de kruisband en daarom wordt Vuckic volgende week geopereerd. Het herstel zal zes tot negen maanden gaan vergen.

'Redder' Pusic moet Twente behoeden voor degradatie

Niet te benijden

De trainer die FC Twente moet behouden voor de eredivisie, Marino Pusic, houdt de moed er maar in. Voor de tweede keer dit seizoen moet hij een puinhoop opruimen na het ontslag van een trainer: eerst René Hake en deze week Gertjan Verbeek.

Ondanks alle zorgen is de Bosnische Kroaat Pusic goedgeluimd in de aanloop naar het duel met VVV Venlo. "Ik ga met acht aanvallers spelen. Allemaal lekker voor de bal", grapt hij vrijdagmiddag in de microfoon van een verslaggever.

Dan, serieus. "Iedereen weet dat ik aanvallend ingesteld ben. Of ik het anders ga doen dan Verbeek? Daar kan ik nog niet al te veel over zeggen."

Afwezigen

FC Twente moet het naast Vuckic tegen VVV (zondag 12.30 uur) ook doen zonder de geschorste Thomas Lam. En dan is er nog het kwartet Hidde ter Avest, Mounir El Hamdaoui, Marko Kvasina en Michaël Maria dat al langer geblesseerd toekijkt.

Thy is niet trots op zichzelf: het was voor mij vanzelfsprekend

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl