NOS SportAangepast

Stephens zet Azarenka aan de kant en treft Ostapenko in finale

De Amerikaanse Sloane Stephens heeft de finale in Miami bereikt door Viktoria Azarenka uit Wit-Rusland in een grillig duel te verslaan: 3-6, 6-2, 6-1.

Stephens zet Azarenka aan de kant en treft Ostapenko in finale

Azarenka, in 2009, 2011 en 2016 winnares in Miami, kwam met twee breaks in de eerste set al snel op 3-0. Stephens, die Azarenka deze maand in Indian Wells na drie nederlagen voor de eerste keer had verslagen, rechtte haar rug en kwam langszij (3-3).

Azarenka had daarop een gepast antwoord. Ze viel hoge ballen eerder aan, gaf diepte aan haar slagen en pakte vijf games op rij en de eerste set.

Stephens slaat terug

Stephens liet zich echter niet uit het veld slaan en vond opnieuw een antwoord. Ineens dwong zij Azarenka tot fouten en sloeg ze met tien games op rij nog veel harder terug. Die doffe dreun kwam de Wit-Russin, die vermoeid oogde, niet meer te boven.

Het is voor het eerst sinds de US Open dat Stephens weer een finale haalt. Een half jaar geleden won de Amerikaanse het Grand Slam-toernooi in New York, maar daarna had ze moeite het hoge niveau vast te houden.

Jelena Ostapenko is blij met haar finaleplaats in Miami

Ostapenko ook naar finale, stuit opmars Collins

Stephens neemt het in de finale op tegen Jelena Ostapenko. De Letse was in de andere halve finale te sterk voor qualifier Danielle Collins, een ronde eerder nog goed voor de uitschakeling van Venus Williams.

Ostapenko overleefde in de eerste set een setpoint van Collins, maar na het winnen van de tiebreak en een break in de eerste game van de tweede set kwam haar zege niet meer in gevaar, 7-6 (1), 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl