Dirk Kuijt viert de landstitel met zijn kinderen
NOS VoetbalAangepast

Kuijt krijgt afscheidswedstrijd in De Kuip

Dirk Kuijt zal op zondag 27 mei nog een keer op het gras van De Kuip te bewonderen zijn. De Katwijker, die vorig jaar na negentien seizoenen profvoetbal afscheid nam van de sport en in zijn laatste seizoen met Feyenoord de landstitel pakte, zal dan in actie komen tijdens zijn eigen afscheidswedstrijd.

Kuijt betreedt samen met oud-ploeggenoten van Oranje, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe het veld.

Vereerd

"Ik ben vereerd dat er zoiets moois voor mij georganiseerd wordt. Het lijkt me fantastisch om met veel bekenden uit het verleden weer voor het legioen te spelen in De Kuip. Ik kijk erg uit naar deze dag en vind het heel mooi dat ik de kans krijg om op deze manier officieel afscheid te nemen van mijn leven als profvoetballer", zegt Kuijt op de website van Feyenoord.

"Wat het extra mooi maakt, zijn de drie goede doelen die ik alle een warm hart toedraag. Dat deze goede doelen aan de wedstrijd zijn verbonden, geeft deze dag nog meer glans", doelt hij op de Dirk Kuijt Foundation, de Feyenoord Foundation en Support Casper.

De opbrengst van het afscheidsduel gaat naar die goede doelen.

Kuijt wordt de vijfde Feyenoorder die door de club extra in het zonnetje wordt gezet met een afscheidswedstrijd.

Eerder werden er duels georganiseerd voor Coen Moulijn (0-0 tegen Uruguay in 1972), Willem van Hanegem (2-2 met het WK-elftal van 1974 tegen Feyenoord in 1983), Ronald Koeman (2-2 tegen Lazio Roma in 1997) en Giovanni van Bronckhorst (0-1 tegen Real Mallorca in 2010).

Carrière

Kuijt begon met voetballen bij Quick Boys in Katwijk. In het seizoen 1998-1999 debuteerde hij in het betaald voetbal voor FC Utrecht. Daarna kwam hij uit voor Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe.

In de zomer van 2015 keerde hij terug bij Feyenoord. Kuijt speelde 104 interlands voor Oranje.

Dirks droom: in het spoor van Feyenoords leider

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl