Ibrahim Afellay Getty Images

De dagen van Ibrahim Afellay bij Stoke City lijken geteld. Coach Paul Lambert ergert zich aan de houding van de Nederlandse middenvelder en heeft hem verteld dat hij dit seizoen niet meer welkom is op de club. Dat melden Sky Sports en The Telegraph.

Volgens Lambert zou de 31-jarige Afellay een slechte invloed hebben op de rest van de selectie door zijn "vervelende houding en slappe inzet" op de training, schrijft Sky Sports.

Afellay kwam voor het laatst in actie voor Stoke op 30 december, toen er met 5-0 werd verloren van Chelsea. Toen was Mark Hughes nog coach. Die werd in januari ontslagen en vervangen door Lambert.

De club staat voorlaatste in de Premier League en heeft nog zeven wedstrijden om zich uit de degradatiezone te spelen. Zonder Afellay dus, maar de oud-speler van PSV en Barcelona zal wel zijn salaris van 30.000 euro per week blijven ontvangen.

Ook aanvaring met Pieters

Stoke-manager Lambert kwam vorige week ook al in aanvaring met Erik Pieters. De verdediger kreeg een boete van ruim 75.000 euro wegens een avondje stappen tegen de teamafspraken in.

Pieters behoort wel weer tot de selectie voor de uitwedstrijd zondag tegen Arsenal.

STER reclame