NOS SportAangepast

Verguisde cricketer in tranen en bondscoach stapt op

Verguisde cricketer in tranen: draag dit rest van mijn leven mee

Steve Smith, initiator van het inmiddels befaamde vals spel van het Australische cricketteam, waarvan hij aanvoerder was, is teruggekeerd op eigen bodem. Op het vliegveld van Sydney gaf hij een emotionele persconferentie.

"Aan al m'n teamgenoten, cricketfans over de hele wereld en alle Australiërs die teleurgesteld en boos zijn: het spijt me. Het was een ernstige inschattingsfout. Nu begrijp ik de gevolgen ervan. Ik zal hier de rest van m'n leven spijt van hebben. Ik ben er kapot van."

Bondscoach stapt op

Bondscoach Darren Lehmann was ook in tranen, bij een persconferentie waarop hij zijn vertrek bekendmaakte. Hij claimt dat hij niets wist van het vals spel, maar voelt zich wel verantwoordelijk voor het creëren van een cultuur rondom het team, waarin dit incident heeft kunnen ontstaan.

Australische cricketcoach vertrekt in tranen

Afgelopen week werd Cameron Bancroft in een testmatch tegen Zuid-Afrika betrapt op het opruwen van de bal. Een verboden techniek, waardoor de bal bij het bowlen een onvoorspelbare vlucht krijgt.

De jonge cricketer voerde een plan uit dat zijn aanvoerder Smith en vice-aanvoerder David Warner bedacht hadden. Die laatste twee zijn voor een jaar geschorst, Bancroft voor negen maanden.

Australië in rep en roer door valsspelende cricketers

Maar de rel schaadt niet alleen het Australische cricketteam, ook het cricket in het algemeen. Een grote sponsor van de Ashes Series, een prestigieuze wedstrijdenreeks tussen Australië en Engeland, heeft zich teruggetrokken en daarmee valt ineens 12,5 miljoen euro weg.

"Helaas druisen de recente gebeurtenissen zo erg in tegen onze waardes, dat we geen andere optie hebben dan het sponsorcontract te verbreken", was de uitleg van de sponsor.

'Schokkende' ringtone bij Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is rechtstreeks gedupeerd door de actie van tegenstander Australië, maar tijdens hun persconferentie reageerden de Zuid-Afrikanen opvallend luchtig. Het werd zelfs komisch toen aanvoerder Faf du Plessis gestoord werd door een 'schokkende' ringtone.

'Schokkende' ringtone verstoort persconferentie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl