Andy Murray
NOS SportAangepast

Murray kiest gras van Rosmalen uit voor comeback

Het grastennistoernooi van Rosmalen heeft voor dit seizoen een opmerkelijke blikvanger gestrikt. Andy Murray zal in juni na bijna een jaar afwezigheid op het Brabantse gras zijn rentree maken op de ATP World Tour.

De 30-jarige Schot speelde vorig jaar op Wimbledon zijn laatste partij, waarna hij een heupoperatie onderging. De voormalig nummer een van de wereld maakte niet eerder zijn opwachting in Rosmalen.

Voorbereiden op Wimbledon

"Ik heb veel positiefs gehoord over het toernooi en de grasbanen zijn van zeer goede kwaliteit", zegt hij. "Dat maakt het voor mij een perfecte voorbereiding op Wimbledon."

Normaal gesproken neemt Murray na Roland Garros rust en begint hij zijn grasseizoen bij het toernooi van Queens in de week na Rosmalen. Maar omdat de Brit - net als Roger Federer - het gravelseizoen overslaat en Roland Garros niet speelt, is er ruimte voor een extra grastoernooi ter voorbereiding op Wimbledon.

Mogelijk eerder debuut op lager niveau

Er bestaat een kans dat de drievoudig grandslamkampioen in aanloop naar Rosmalen op het tweede internationale niveau meedoet aan twee nieuwe indoortoernooien in Glasgow en Loughborough en een grastoernooi in Surbiton.

Hij is in ieder geval weer volop in training.

Het grastoernooi van Rosmalen is van 11 tot en met 17 juni. De organisatie legde eerder al Robin Haase, Kiki Bertens en de Belgische Elise Mertens, halvefinaliste bij de Australian Open, vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl