Pijnlijke misser ADO: Goossens niet speelgerechtigd

John Goossens mag wel in oefenduels uitkomen voor ADO Den Haag Pro Shots

ADO Den Haag is pijnlijk de mist ingegaan bij het vastleggen van John Goossens. De club uit de Residentie treuzelde met het inschrijven van de middenvelder omdat het de uitkomst van fysieke tests wilde afwachten. Het papierwerk kwam niet op tijd in orde, waardoor Goossens dit seizoen niet speelgerechtigd is.

Clubs moeten spelers voor 12 maart inschrijven bij de KNVB, maar ADO overschreed die deadline vanwege "een vervelende samenloop van omstandigheden". "Zeker toen ook de ontvangst van de documenten van de Amerikaanse bond vertraging opliep. Goossens speelde hiervoor namelijk bij Chicago Fire", verklaart de Haagse club op de eigen website.

'Bewust risico'

Manager voetbalzaken Jeffrey van As stelt dat de club bewust een risico nam door te wachten op de resultaten van de tests. "Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat."

Goossens zette op 9 maart zijn krabbel onder een contract voor anderhalf jaar. De 29-jarige linkspoot is volgend seizoen in principe dus wel gewoon te bewonderen in het groen en geel.

Globetrotter

ADO Den Haag is de zevende club voor Goossens. In Nederland speelde hij voor (Jong) Ajax, NEC en Feyenoord, waarna hij zijn geluk beproefde in het buitenland. Via het Indiase Pune City, het Roemeense FC Voluntari en het Amerikaanse Chicago Fire streek hij neer in Den Haag.

STER Reclame