Ellen van Dijk komt solo over de streep in Waregem
NOS WielrennenAangepast

Ellen van Dijk soleert naar zege in Dwars door Vlaanderen

Ellen van Dijk heeft Dwars door Vlaanderen op haar naam geschreven. In de koers over 118 kilometer ontsnapte de erkend tijdrijdster in de slotfase uit een kopgroep van acht en soleerde naar de finish in Waregem.

Amy Pieters kwam na Van Dijk als tweede over de streep. Floortje Mackaij maakte het Nederlandse podium in Waregem compleet.

Op de Knokteberg, de tweede klim van de dag op 33 kilometer van de finish, ontstond de kopgroep met onder anderen Van Dijk, haar ploeggenote Floortje Mackaij, Annemiek van Vleuten en de sterke Poolse Katarzyna Niewiadoma.

"Er was verder weinig samenwerking", verklaart Van Dijk. "Floortje en ik zijn om en om gaan aanvallen. We moesten wel want we waren niet de snelste sprintsters in de groep."

Test voor Ronde van Vlaanderen geslaagd

Net voor de laatste kasseistrook had niemand een antwoord op een nieuwe aanval van Van Dijk. "Heel mooi dit. Ik wilde graag een klassieker winnen. Dit is een mooie voor mijn erelijst. Het liep nog niet dit jaar. Dat hebben we weten om te draaien", aldus Van Dijk.

De renster van Sunweb gaat zich nu met een goed gevoel voorbereiden op de Ronde van Vlaanderen, die ze in 2014 al eens won. "Dit is ook een goede test met het oog op de Ronde. Ik ben diep gegaan, de test is geslaagd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl