Renato Tapia is blij met zijn doelpunt tegen IJsland

Tapia en Farfán helpen Peru aan zege op IJsland

Mede dankzij een vroeg doelpunt van Feyenoorder Renato Tapia heeft WK-ganger Peru een oefenzege geboekt op IJsland. In de Red Bull Arena in het Amerikaanse Harrison werd het 3-1 voor de Zuid-Amerikanen.

Tapia, bij Peru geposteerd op het middenveld, kopte al na twee minuten een voorzet binnen. Het betekende zijn derde interlandgoal voor Peru.

IJsland, eveneens actief op het WK van komende zomer in Rusland, kwam twintig minuten later op gelijke hoogte. Dit keer was het verdediger Jón Gudni Fjóluson die een voorzet binnen kon koppen.

Peru versloeg vorige week Kroatië nog met 2-0 en na rust werd uiteindelijk ook IJsland aan de zegekar gebonden. Raul Ruidiaz (intikker) en oud-PSV'er Jefferson Farfán (van richting veranderd schot) wisten allebei het net nog te vinden in de tweede helft.

Rakitic schiet Kroatië langs Mexico

In het Amerikaanse Arlington stonden ook twee WK-gangers tegenover elkaar. Daar was Kroatië te sterk voor Mexico. Met PSV'er Hirving Lozano in de basis verloren de Mexicanen met 1-0. Een benutte strafschop van Ivan Rakitic betekende het eerste tegendoelpunt voor Mexico in 350 minuten.

Javier Hernandez, die zijn honderdste interland afwerkte, en Hector Moreno (voormalig AZ en PSV) waren in het begin van de tweede helft dicht bij een doelpunt, maar beiden zagen hun inzet gekeerd worden door doelman Lovre Kalinic.

Nadat Miguel Layun tegenstander Tin Jedva hardhandig had gevloerd in het strafschopgebied schoot Rakitic de toegekende strafschop in de 62ste minuut gedecideerd binnen.