Brazilië weet in Berlijn wel te winnen van Duitsland

Duitsland heeft de oefeninterland in Berlijn tegen Brazilië verloren (0-1). Het was het eerste treffen tussen beide grootmachten sinds het WK van 2014, toen Brazilië in eigen huis werd vernederd door de latere wereldkampioen (7-1).

Duitsland viel wel aan, maar creëerde geen echt grote kansen. Jesus had na een half uur de 0-1 op de schoen, maar schoot wild over. Hij maakte die misser snel goed door een voorzet van Willian binnen te koppen, al had keeper Kevin Trapp zijn inzet moeten keren.

Direct na rust roken Willian (kopbal), Paulinho (redding Trapp) en Coutinho (net over) aan de 0-2. Duitsland zocht wel naar de 1-1, maar bracht Brazilië nauwelijks in verlegenheid.

Veel Duitse wissels

De Duitse coach Löw wisselde meerdere keren in het laatste half uur en dat kwam het spel van zijn ploeg niet ten goed. Brazilië bleef dan ook moeiteloos overeind.

De Zuid-Amerikanen konden er daarna in de omschakeling enkele keren gevaarlijk uitkomen, maar doelpunten bleven uit.

Het is voor de Duitsers de eerste nederlaag na 22 ongeslagen duels.

Het elftal van Brazilië voor het duel met Duitsland

Engeland heeft in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Italië. De thuisploeg gaf op Wembley drie minuten voor tijd een voorsprong weg.

Lorenzo Insigne benutte drie minuten voor tijd een strafschop, die was toegekend op basis van videobeelden.

Jamie Vardy had de Engelsen in de 26ste minuut op voorsprong gebracht.