Thiago heeft gescoord voor Spanje tegen Argentinië

Spanje geeft Argentinië ongenadig pak slaag

Spanje heeft Argentinië in Madrid in een oefeninterland flink te kijk gezet. Zonder Lionel Messi (hamstringklachten) gingen de Zuid-Amerikanen met 6-1 onderuit.

De Spanjaarden waren de baas op het veld, al kreeg Gonzalo Higuaín nog wel de eerste kans. Niet veel later leidde Spanje met 2-0: op aangeven van Marco Asensio waren Diego Costa en Isco trefzeker.

Nicolás Otamendi kopte nog voor rust de 2-1 binnen. Spanje deed er na rust nog een schepje bovenop en Argentinië kwam er totaal niet aan te pas.

Invaller Iago Aspas was goed op dreef. Hij was de aangever bij de 3-1 en 6-1 van Isco en maakte de 5-1 na een uittrap van David De Gea. Tussendoor zorgde Thiago Alcantara nog voor 4-1.

Vijfde keer vijf goals verschil

Het is al de vijfde keer dat Argentinië met vijf doelpunten verschil verliest. Tsjechië (1958) en Bolivia (2009) wonnen eveneens met 6-1 van de Argentijnen en Uruguay (1959) en Colombia (1993) zegevierden met 5-0.

De geblesseerde Lionel Messi kijkt toe vanaf de tribune

Frankrijk heeft zich enigszins hersteld van de verrassende 3-2 nederlaag tegen Colombia van afgelopen vrijdag. In Sint-Petersburg werd WK-gastheer Rusland op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Kylian Mbappé opende vlak voor de pauze op aangeven van Paul Pogba de score in de oefeninterland en Pogba zelf verdubbelde kort na rust de marge met een rake vrije trap.

Het was zijn eerste treffer sinds 11 november en die droeg hij op aan zijn vorig jaar overleden vader.

Ex-Feyenoorder Fedor Smolov verkleinde de achterstand, maar Mbappé zorgde in de slotfase voor het slotakkoord.

Duurste voorhoede

Frankrijk trad aan met de duurste voorhoede aller tijden in een interland, met Mbappé, Anthony Martial en Ousmane Dembélé. Gezamenlijk goed voor een totaal van ongeveer 350 miljoen euro.

Sardar Azmoun springt een gat in de lucht

WK-ganger Iran en Algerije stonden tegenover elkaar in het Oostenrijkse Graz. Mede door een assist van AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh zegevierden de Iraniërs: 2-1.

Na elf minuten kopte Sardar Azmoun een voorzet van Jahanbakhsh binnen en even later werd het zelfs 2-0 door toedoen van Mehdi Taremi.

In de tweede helft bepaalde Farouk Chafaï de eindstand.

Denemarken gelijk

Denemarken en Chili hebben tegen elkaar gelijkgespeeld. In het Aalborg Portland Park bleef het 0-0.

Middenvelder Lasse Schöne van Ajax deed de gehele wedstrijd mee bij WK-deelnemer Denemarken. Ook Christian Eriksen en Nicolai Boilesen hadden een basisplaats. Viktor Fischer loste Eriksen in de 64ste minuut als invaller af.

Nicolai Jørgensen zou in de basis starten, maar de spits van Feyenoord haakte tijdens de warming-up af.