De eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor mishandeling. Een 18-jarige man wordt vervolgd voor beledigingen aan het adres van de vrouw. De twee deden aangifte tegen elkaar.

De 37-jarige Gilly Emanuels van de ijssalon en andere ondernemers zouden vorig jaar zomer wekenlang zijn geterroriseerd door hangjongeren. In augustus doken er beelden op die toonden hoe de onderneemster de jongeren wegjoeg terwijl die haar uitscholden. Terwijl ze met een stok richting de jongeren sloeg, riepen die onder meer "kankernegerin" naar de vrouw van Surinaamse afkomst.

Eerder was er al een ruit van haar winkel ingegooid en een Surinaamse vlag met poep besmeurd en voor de winkeldeur achtergelaten.

De officier van justitie zette aanvankelijk in op een mediation-traject om de eigenaresse en de jongeren nader tot elkaar te brengen. Omdat dit mislukte, zijn de aangiften alsnog strafrechtelijk beoordeeld.

Ik ben sprakeloos. Ik wil juist rust met mijn gezin.

Eigenaresse Gilly Emanuels van de ijssalon

"Ik ben sprakeloos. Ik wil juist rust met mijn gezin. Dit is een moeilijke periode. Blijkbaar is dit wat het OM gaat doen. Ik moet dit even laten bezinken", zei Emanuels tegen NH Nieuws toen ze hoorde dat ze wordt vervolgd.

Een paar dagen geleden maakte de vrouw bekend dat ze stopt met de zaak. "Ik heb besloten om definitief te stoppen met verkopen van ijs en Surinaamse gerechten bij 't Perronnetje in Hilversum. Sinds het gebeuren met die racistische jongens is er veel gezegd en geschreven. Ik heb geprobeerd om de draad weer op te pakken en door te gaan, maar het mocht niet baten", schreef ze op Facebook.

STER reclame