Alexander Zverev viert zijn overwinning op David Ferrer
NOS SportAangepast

Zverev hervindt in Miami zijn topvorm

Alexander Zverev is doorgedrongen tot de vierde ronde van het masterstoernooi in Miami. De als vierde geplaatste Duitser moest tegen de Spaanse veteraan David Ferrer even op gang komen, maar won wel met 2-6, 6-2, 6-4.

De 20-jarige Duitser kende in 2017 zijn doorbraak naar de top met vijf titels, inclusief twee masterstoernooien. Dit seizoen gaat het stroever, maar langzaam maar zeker lijkt hij zijn oude topvorm te hervinden.

Na een moeizame start walste hij in de tweede set over de 35-jarige Ferrer heen. Zverev, die het in de derde set nog wel even lastig had, treft nu Nick Kyrgios. De Australiër won met 6-3, 6-3 van Fabio Fognini.

Zverev heeft nog wat goed te maken tegen Kyrgios. Vorig jaar ontmoetten de twee elkaar in de kwartfinales in Miami en toen won de Australiër.

Venus Williams moest opnieuw een driesetter spelen

Venus Williams schakelt titelverdedigster uit

In het vrouwentoernooi bereikte Venus Williams de kwartfinales. De 37-jarige Amerikaanse, als achtste geplaatst in Miami, was de Engelse titelhoudster Johanna Konta de baas: 5-7, 6-1, 6-2.

Williams moest opnieuw drie sets aan de bak, nadat ze een dag eerder al een marathonpartij had moeten afwerken tegen Kiki Bertens. Dit keer had ze aanvankelijk weinig in te brengen tegen het sterke spel van Konta in de eerste set. Naarmate de partij vorderde, kreeg de Britse echter last van haar rug en kantelde de partij.

Jelena Ostapenko was mede door een regenpauze pas diep in de nacht klaar. De als zesde geplaatste Letse was met 7-6 (4), 6-3 Petra Kvitová (de nummer negen van de plaatsingslijst) de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl