Oranje viert de 2-0 van Ryan Babel
NOS VoetbalAangepast

Kranten zien weer hoop voor Oranje na zege op Portugal

Oranje won maandagavond de oefenwedstrijd tegen Portugal met 3-0. Zelfs met alle voorbehouden die bij zo'n vriendschappelijk potje horen, zijn de ochtendkranten eensgezind in hun beoordeling van het Nederlands elftal: er is hoop.

"Zo slecht zijn we niet", kopt het Algemeen Dagblad. De ruime overwinning op de Europees kampioen geeft volgens de krant hoop voor het Oranje onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Vooral middenvelder Davy Pröpper maakte volgens het AD indruk tegen de Portugezen en was volgens de krant "misschien wel de beste man op het veld".

Nieuwe werkelijkheid

Ook de Volkskrant zag lichtpuntjes in het oefenduel. "Al is de tegenstander dan in de experimentele fase in de aanloop naar het WK, het duel bood perspectief voor Oranje."

Dat Oranje zich richtte op de counter maakt niet uit. "Daarvoor hoef Nederland zich met de huidige status niet te schamen", stelt de Volkskrant.

De Telegraaf schrijft dat Oranje een metamorfose had ondergaan. "Tegen Engeland (0-1) leek het nieuwe Nederlands elftal nergens op, maar in Genève kondigde zich een nieuwe werkelijkheid aan."

Onder Koeman gaat "degelijkheid en trefzekerheid voor offensief initiatiefrijk voetbal", schrijft De Telegraaf. "Uiteindelijk zal de huidige speelwijze zoveel vertrouwen moeten geven dat Oranje van daaruit weer meer volgens de eigen identiteit kan voetballen."

'Ronaldo vernietigd'

Ook in de buitenlandse media blijft de stunt van Oranje niet onopgemerkt, al worden de pijlen in de verslaggeving vooral gericht op regerend Europees kampioen Portugal en sterspeler Cristiano Ronaldo.

"Ronaldo vernietigd", is de kop van het Italiaanse La Gazzetta dello Sport, dat onder de indruk is van de manier waarop de Nederlandse verdedigers de Portugese superster bedwongen.

"Hollandse dreun voor Ronaldo", schrijft de Duitse krant Bild. De website van de BBC meldt: "De winnende serie van Ronaldo eindigt als de Hollanders Portugal afdrogen".

De Franse sportkrant L'Équipe geeft de krachtsverhoudingen van maandagavond in Genève kort en krachtig weer. "Nederland doet Portugal pijn", staat in vette letters in de krant.

Koeman tevreden

De bondscoach zelf waagt zich uiteraard niet aan superlatieven. Toch blikt Ronald Koeman tevreden terug op de bijzondere avond in Genève. Dat blijkt uit de tweet die hij de wereld instuurde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl