Stephen Curry
NOS SportAangepast

Pacers en 76ers bereiken NBA play-offs, streep door Curry

De play-offs in de NBA gaan op 14 april van start zonder de beste speler van 2015 en 2016, Stephen Curry. De ster van regerend kampioen Golden State Warriors heeft zijn knieband beschadigd en coach Steve Kerr wil geen enkel risico meer met hem nemen.

Curry, die net terug was van een enkelblessure, moet over drie weken weer fit kunnen zijn. "Maar hij gaat onder geen beding spelen in de eerste ronde van de play-offs", liet Kerr weten.

Bij de coach zitten momenteel nog drie All Star-spelers in de lappenmand: Kevin Durant (gebroken rib), Draymond Green (bekkenprobleem) en Klay Thompson (gebroken duim). Van Durant en Green wordt verwacht dat ze wel op tijd fit zijn.

Nog negen play-offtickets over

De Warriors verloren vannacht op eigen veld met 91-110 van Utah Jazz, maar zijn al zeker van de play-offs. Ze kregen vannacht gezelschap van Philadelphia 76ers en Indiana Pacers. Laatstgenoemde club plaatste zich door met 113-107 van Miami Heat te winnen en door die uitslag kwalificeerden ook de 76ers zich.

In totaal zijn er zestien tickets te verdelen. Naast Golden State, Philadelphia en Indiana zijn ook Toronto Raptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers en Houston Rockets al zeker van de play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl