ANP
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Mist hindert verkeer, spitsstroken dicht

In het hele land hebben weggebruikers te maken met dichte mist. Het zicht is op sommige plekken minder dan 200 meter, meldt het KNMI. De dienst heeft code geel afgegeven voor alle provincies, een waarschuwing voor gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht.

Automobilisten kunnen verrast worden door plotseling optredende mistbanken. In de loop van de ochtend lost de mist naar verwachting op. Code geel geldt voor grote delen in het land in ieder geval tot 11.00 uur.

De verkeerscamera's kunnen door de dichte mist niets registreren. Daardoor zijn de spitsstroken van de A9 tussen Alkmaar en Uitgeest en de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg deze ochtend dicht.

Auto's zonder licht

De ochtend verliep verder zonder grote problemen. Volgens de ANWB zijn er niet meer ongelukken op de weg dan normaal. Op Twitter meldde de politie wel dat er te veel auto's zonder licht reden. Automobilisten moeten de lichtschakelaar niet op automatisch zetten. De sensoren detecteren alleen duister, maar geen mist.

Sommige files zijn door het slechte zicht op de weg langer dan normaal. De langste file staat op de A4 tussen Den Haag en Rotterdam.

STER reclame