Bauke Mollema in actie voor Trek-Segafredo
NOS WielrennenAangepast

Mollema grijpt naast eindzege in Coppi e Bartali

Bauke Mollema is er net niet in geslaagd de Wielerweek Coppi e Bartali op zijn naam te schrijven. De renner van Trek-Segafredo moest in de 12,5 kilometer lange afsluitende tijdrit zeven seconden goedmaken op klassementsleider Diego Rosa, maar slaagde daar niet in.

Mollema zette een tijd van 20.03 neer, maar dat bleek niet genoeg om Rosa te bedreigen. Integendeel, de Italiaan zette zelfs nog een snellere tijd neer: 19.50. Het verschil tussen beiden groeide daardoor naar twintig seconden. Mollema sloot de Wielerweek af als tweede, de Ecuadoriaan Richard Carapaz legde beslag op plek drie.

Etappezege Tratnik

De slotetappe werd gewonnen door Jan Tratnik. De Sloveen legde de 12,5 kilometer af in 19.22. Rosa werd tweede, de Spanjaard Víctor de la Parte completeerde het podium met 19.54.

Koen Bouwman was in de afsluitende tijdrit de beste Nederlander. De renner van Lotto-Jumbo, die de koers na een valpartij in de door Mollema gewonnen tweede etappe uitreed met enkele afgebroken tanden, eindigde met 20.02 als vierde. Net voor Mollema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl