NOS WielrennenAangepast

Italiaanse Bastianelli sprint naar zege in Gent-Wevelgem

Italiaanse Bastianelli sprint naar zege in Gent-Wevelgem

Marta Bastianelli heeft de zevende editie van Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. De Italiaanse sprintster was nipt te sterk voor thuisfavoriete Jolien D'Hoore en de Duitse Lisa Klein.

Amy Pieters was de beste Nederlandse in Wevelgem. De renster van Boels-Dolmans duwde haar fiets als vijfde over de eindstreep. Ellen van Dijk deed op twee kilometer van de streep nog een uitvalpoging, maar ze werd vrij simpel achterhaald door het uitgedunde peloton.

De vrouwen legden 142,6 kilometer af tussen Ieper en Wevelgem, met in totaal zes beklimmingen. De Baneberg, Kemmelberg en Monteberg werden alle tweemaal beklommen.

Op zo'n 25 kilometer van de meet reed Rozanne Slik weg en bouwde ze een voorsprong op van zo'n 20 seconden, maar de Nederlandse renster van FDJ werd vrij snel weer ingerekend.

Ook andere vluchtpogingen, waaronder dus die van Van Dijk, bleken onsuccesvol, waardoor een sprint de beslissing moest brengen. Daarin toonde Bastianelli zich de sterkste.

Eerste Italiaanse winnares

Bastianelli is de eerste Italiaanse winnares van Gent-Wevelgem. Sinds de eerste editie in 2012 ging Nederland driemaal met de eindzege ervandoor. Finland, het Verenigd Koninkrijk en de VS wonnen de koers alle één keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl