Marcos Bolados (r) viert de winnende goal, terwijl Johan Larsson (m) treurt
NOS VoetbalAangepast

WK-deelnemers Zweden en Zuid-Korea onderuit

Zweden heeft in de voorbereiding op het WK een thuisnederlaag geleden tegen Chili, dat ontbreekt in Rusland. Het duel in de Friends Arena in Stockholm eindigde door een late goal van Marcos Bolados in 1-2.

Arturo Vidal opende de score. De middenvelder van Bayern München schoot de bal na een afgeslagen hoekschop van Alexis Sánchez vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de bovenhoek.

Toivonen trefzeker

Via Ola Toivonen was het snel weer gelijk. De ex-PSV'er was het eindstation van de eerste aanval na de aftrap na het openingsdoelpunt. In de slotminuut scoorde Bolados in de rebound, nadat doelman Kristoffer Nordfeldt (ex-Heerenveen) een schot van Sánchez had gekeerd.

Noord-Ierland juicht na de eigen goal van Kim Minjae (tweede van rechts)

Op weg naar het EK dwarsboomde Zweden onder meer Oranje. De ploeg van bondscoach Jan Andersson is in Rusland ingedeeld in een poule met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea.

Ook Zuid-Korea verloor zaterdag een oefenwedstrijd tegen een niet-WK-deelnemer. De ploeg van bondscoach Shin Tae-Yong verloor in Belfast van Noord-Ierland. Zuid-Korea kwam op voorsprong via Kwon Chang-Hoon en door een eigen goal van Kim Minjae en een treffer van Paul Smyth werd het 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl