WK-goud voor Savchenko en Massot in fenomenaal wereldrecord

Aangepast

Op de WK kunstrijden in Milaan hebben Aljona Savchenko en Bruno Massot na de olympische titel ook de wereldtitel bij het paarrijden veroverd. Het Duitse duo was de concurrentie met een fenomenaal wereldrecord ruimschoots de baas. Het is de eerste keer sinds 1992 dat beide titels in bezit komen van hetzelfde koppel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK-goud voor Savchenko en Massot in fenomenaal wereldrecord
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op de Olympische Spelen in Pyeongchang zorgden Savchenko (al vijf keer wereldkampioen met Robin Szolkowy) en Massot voor een sensatie door met een wereldrecord op de vrije kür van de vierde naar de eerste plek te klimmen.

In Milaan werd hun vrije kür nog hoger gewaardeerd: met 162,86 punten reden ze hun record van 159,21 uit de boeken. En met hun totaal van 245,84 verpulverden ze het wereldrecord uit 2013.

De Europese kampioenen Jevgenia Tarasova en Vladimir Morozov uit Rusland werden tweede, het brons was voor het Franse duo Vanessa James en Morgan Ciprès.

Aljona Savchenko wordt op handen gedragen door Bruno Massot AFP

STER Reclame