Virgil van Dijk nieuwe aanvoerder Nederlands elftal

Aangepast

Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman bekendgemaakt op een persconferentie aan de vooravond van de oefeninterland tegen Engeland in Amsterdam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koeman maakt Van Dijk aanvoerder van Oranje

"We maken een nieuwe start dus wilde ik ook de aanvoerder veranderen", lichtte Koeman zijn keuze toe. "Het is een mooie stap voor hem, met nog meer verantwoordelijkheid. Hij heeft de leeftijd en speelt bij een grote club. Laat het nu ook maar zien bij het Nederlands elftal."

De 26-jarige verdediger van Liverpool is uiteraard opgetogen met de aanvoerdersband. "Het is geweldig nieuws. Het is een hele eer om aanvoerder van je land te zijn", aldus Van Dijk, die vrijdag tegen Engeland zijn zeventiende interland zal spelen.

"Iedereen weet dat Koeman me de kans heeft gegeven bij Southampton. Ik ben hem heel dankbaar", zei Van Dijk. Afgelopen winter maakte hij voor 85 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool, wat hem de duurste Nederlandse voetballer uit de geschiedenis maakte.

Tweede aanvoerders

Als tweede aanvoerder heeft bondscoach Koeman drie spelers aangewezen: Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Daley Blind. Een beschermde status krijgt het trio niet, aldus de bondscoach. "Het zijn wel jongens die bij grote clubs spelen. Ze hebben verantwoordelijkheid. Dit soort jongens zijn heel belangrijk voor het elftal, qua leeftijd en ervaring. Zij moeten mede bepalen dat het beter gaat worden.'

STER Reclame