NOS VoetbalAangepast

Bolt koestert compliment Mourinho over zijn voetbalkwaliteiten

Bolt koestert compliment Mourinho

Usain Bolt schurkt al jaren tegen de voetbalwereld aan. Nu hij gestopt is als atleet, zou hij best profvoetballer willen worden. En dan het liefst bij Manchester United, zijn droomclub.

Gisteren bracht de 31-jarige Jamaicaan bij een liefdadigheidswedstrijd in Bazel de dag door met de manager van United, José Mourinho. En die was lovend over zijn spel. "Ongelooflijk", reageerde een opgetogen Bolt. "Hij is een van de beste managers ter wereld en gaf me een compliment."

Meetrainen met Dortmund

De achtvoudig olympisch kampioen reist nu door naar Duitsland voor de volgende stap in zijn 'voetballoopbaan': meetrainen met Borussia Dortmund. "Een kleinigheidje. Daarna zien we wel verder. Ik zou graag meer gaan voetballen."

Zou Bolt in Bazel met Mourinho ook over Paul Pogba hebben gesproken? De Fransman is een vriend van Bolt, maar ligt bij United overhoop met zijn coach. "Dat gebeurt altijd wel een keer. Maar ze komen er vast uit, in het belang van de club."

Ook Patrick Kluivert was aanwezig in de Zwitserse stad. Hij was een van de teamgenoten van Bolt. Diego Maradona behoorde tot de tegenpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl