NOS NieuwsAangepast

Klacht over misbruik door Nederlandse bisschop

Een Nederlandse oud-bisschop van het bisdom Ngong in Kenia is beschuldigd van seksueel misbruik. De man, Cor S., werd in 2009 door de paus met vervroegd emeritaat gestuurd om gezondheidsredenen.

Fons Eppink, de overste van de congregatie van Mill Hill in Oosterbeek, waartoe S. behoort, heeft een bericht in de Volkskrant hierover bevestigd. In 2003 werd S. gewijd tot bisschop van het bisdom Ngong. De zaak werd naar het Vaticaan gestuurd.

Overste Eppink klopte in 2009 al bij de kerkelijke autoriteiten in Kenia aan, nadat bekend was geworden dat Cor S. was beschuldigd van seksueel misbruik toen hij nog priester was.

Commissie-Deetman

Volgens Eppink is het niet duidelijk waarom de kwestie nu pas bekend is geworden. Met het onderzoek van de commissie-Deetman heeft het volgens de overste niets van doen. "Maar ik tast verder in het duister."

De congregatie van Mill Hill in Oosterbeek is een religieuze congregatie van zendelingen. Op dit moment zijn er nog 159 zogenoemde Nederlandse 'Mill Hillers' werkzaam, van wie 41 in het buitenland. Cor S. woont inmiddels in het kloosterverzorgingstehuis van de congregatie in Oosterbeek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl