Groep de Mos, de partij van Richard de Mos (in het midden met bril), links GdM-raadslid Rachid Guernaoui
NOS NieuwsAangepast

Groep de Mos wint in Den Haag: ik heb hart, ziel en zaligheid erin gegooid

Lokale partij Groep de Mos, van oud-PVV-Kamerlid Richard de Mos, wordt de grootste partij in regeringsstad Den Haag. Volgens De Mos is het geheim van zijn succes de wat hij noemt "ombudsmanpolitiek", het luisteren naar praktische problemen van mensen in hun wijk en ze ook oplossen.

"Ik heb hart, ziel en zaligheid erin gegooid", zegt De Mos. "Raadslid is geen dikbetaalde baan. En ik heb heel veel daarvoor gelaten omdat ik van deze stad hou. Ik vind dit de mooiste stad van Nederland."

Hij vindt het nog te vroeg om te zeggen met welke partijen hij de stad wil gaan besturen. Morgen gaat de partij waarschijnlijk wel een verkenner benoemen.

Richard de Mos: ik heb hart, ziel en zaligheid erin gegooid

Ook andere grote gemeenten

Ook in andere grote gemeenten stevenen lokale partijen op een grote verkiezingsoverwinning af.

In Tilburg is Lijst Smolders, van voormalig chauffeur van Pim Fortuyn en LPF-kamerlid Hans Smolders, de grootste partij. Hij ontving de felicitaties van burgemeester Theo Weterings nadat 95 procent van de stemmen waren geteld.

D66 is daar de tweede partij, die niet met Smolders wil samenwerken, dus de formatie kan nog lastig worden.

Ook in Enschede gaat de verkiezingsoverwinning naar een lokale partij. Burger Belangen Enschede is met zeven zetels de grootste partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl