Drago Pasalic maakte 15 punten voor Donar

Donar verliest nipt in Montenegro

De basketballers van Donar hebben het eerste duel in de kwartfinales van de Europe Cup nipt verloren. In Montenegro was KK Mornar Bar met 73-67 te sterk voor de Groningers.

Die kleine nederlaag betekent dat Donar nog steeds goede kans maakt op de halve finales. De return is volgende week en dan kan Donar rekenen op de steun van een met 4.350 toeschouwers uitverkochte MartiniPlaza.

Donar begon niet goed aan de wedstrijd in Montenegro. In het eerste kwart, waarin slechts 22% van de schoten raak ging, werden maar tien punten gemaakt. De Groningers verbeterden zich en bij rust leidde Donar met 40-37.

Na rust stonden beide ploegen meerdere keren aan de goede kant van de score en na drie kwarten was de stand 52-52.

In het slotkwart van tien minuten was de thuisploeg net iets beter op dreef dan Donar, dat in de Kroaat Drago Pasalic zijn topscorer had (15 punten).