Geert Wilders op campagne in Limburg voor de gemeenteraadsverkiezingen
NOS Nieuws

Acht aangiften om campagnefilmpje PVV

Bij het Openbaar Ministerie zijn tot nu toe acht aangiften binnengekomen vanwege het vorige week uitgezonden campagnefilmpje van de PVV. Het filmpje was donderdag te zien in de zendtijd voor politieke partijen en leidde tot veel ophef en kritiek.

In de 2,5 minuten durende video verschenen na de tekst "Islam is" woorden als geweld, terreur, Jodenhaat, homohaat en slavernij. Ook werd het woord "dodelijk" getoond, waarbij bloed van de letters droop.

Het Openbaar Ministerie ontving vijf aangiften uit Den Haag, een uit Tilburg en twee uit Limburg. In Amsterdam zijn nog geen aangiften opgenomen, maar daar kwamen wel twintig meldingen binnen, waaruit blijkt dat tien personen van plan zijn om aangifte te doen tegen de PVV en partijleider Wilders. Het OM gaat de aangiften bekijken en besluit later deze week of de zaak een vervolg krijgt.

Onsmakelijk

Premier Rutte noemde het PVV-filmpje vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie onsmakelijk. Zondag besloten verschillende moslimorganisaties om aangifte te doen tegen de PVV en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De NPO en het Commissariaat voor de Media lieten eerder weten dat ze geen invloed hebben op de inhoud van de filmpjes van politieke partijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl