In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Raadslid van het CDA in Raalte vertrekt na sexting

Het CDA-raadslid Robert Vloedgraven uit Raalte stapt op, nadat hij tientallen seksueel getinte berichten had gestuurd aan een 29-jarige vrouw. Ze hadden elkaar ontmoet bij een verkiezingsdebat dat de vrouw organiseerde voor haar hobby-radiostation.

"Foto's van zichzelf en ook van zijn geslachtsdeel, appjes of ik geschoren ben van beneden en dat ik grote borsten heb. Dat soort berichten", vertelde de vrouw. Ze was niet gediend van de sexting, maar zegt dat ze moeilijk nee kon zeggen door een angststoornis.

De berichten stopten pas toen de echtgenoot van de vrouw na een aantal dagen ingreep. Hij nam contact op met het CDA in Overijssel. Daarna volgde een gesprek tussen de vrouw, het partijbestuur en het raadslid.

Openbaar

Na de berichtgeving besloot Vloedgraven af te zien van zijn plek in de raad. Hij staat op plek vier van het CDA in Raalte, en mocht naar eigen zeggen van het partijbestuur zelf kiezen of hij na de verkiezingen terugkomt in de raad. Dat doet hij dus niet.

"Als raadslid realiseer ik mij dat ik een voorbeeldfunctie heb en een publiek figuur ben", aldus Vloedgraven in een persbericht. "Dergelijke contacten behoren daarom niet thuis bij politici en ik betreur ook zeer dat dit gebeurd is. Ik zal daarom afzien van een plek in de gemeenteraad", schrijft Vloedgraven volgens RTV Oost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl