Opnieuw recordaantal toeristen naar New York

Toeristen voor het Vrijheidsbeeld AFP

New York City heeft het afgelopen jaar voor de achtste keer op rij een recordaantal toeristen getrokken. In 2017 reisden 62,8 miljoen bezoekers af naar de Big Apple, de stad van onder andere het Vrijheidsbeeld, Times Square en het Empire State Building.

Het overgrote deel van de bezoekers, 50 miljoen, is Amerikaan. Van de 13 miljoen buitenlandse bezoekers valt vooral op dat het aantal Europese toeristen afneemt ten gunste van het aantal Aziatische en Zuid-Amerikaanse reizigers.

Volgens burgemeester Bill de Blasio is het record niet te danken aan het beleid van president Trump. "Zelfs met alle tegenwind uit het Witte Huis trokken we een recordaantal bezoekers naar onze stad. Dat getuigt van de kracht van onze toeristische sector en de waarden van onze stad", zegt hij.

Begin dit jaar sloeg de Amerikaanse toerisme-industrie alarm over het almaar dalende aantal toeristen dat de Verenigde Staten bezoekt. Het inreisverbod dat president Trump heeft afgekondigd voor inwoners van een aantal landen uit het Midden-Oosten en de verhoogde veiligheidsmaatregelen op vliegvelden zouden de dalende trend verder aanwakkeren.

STER Reclame