Wim Scholtmeijer blijft twee jaar langer bondscoach van het Nederlands korfbalteam
NOS SportAangepast

Scholtmeijer nog zeker twee jaar bondscoach Nederlands korfbalteam

Wim Scholtmeijer blijft de komende jaren bondscoach van het Nederlands korfbalteam. De 35-jarige trainer heeft zijn contract bij korfbalbond KNKV verlengd tot 1 januari 2020. "Ik ben heel erg blij", is de eerste reactie van de oud-international, sinds 2014 bondscoach van Oranje.

Ook assistent-bondscoach Leon Braunstahl heeft tot die datum bijgetekend en voor dezelfde termijn wordt Jennifer Tromp als assistent-bondscoach toegevoegd aan de staf. "Met Jennifer en Leon erbij hebben we een prachtig team dat energie geeft om verder te gaan."

Twijfels

Scholtmeijer heeft wel even getwijfeld nadat hij Oranje afgelopen zomer naar de winst op de World Games in Polen had geleid. Daarmee pakte hij naast de Europese (2014, 2016) en de wereldtitel (2015) ook de derde grote prijs. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik na de World Games wel even mijn twijfels had", bekent de bondscoach.

Zo vroeg hij zichzelf af of er nog rek zat in de ontwikkelingen. "Maar in de periode daarna, toen ik even een stap terug kon doen en meeging op trainingskamp met de hockeymannen, heb ik genoeg inspiratie en energie gekregen om verder te gaan. Ik ben ervan overtuigd dit zeker nog twee jaar te kunnen volhouden."

Het eerstvolgende grote toernooi voor Oranje is het EK, dat van 13 tot en met 21 oktober in Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Leeuwarden wordt gespeeld. Volgend jaar augustus doet de Nederlandse selectie mee aan het WK in Durban in Zuid-Afrika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl