NOS VoetbalAangepast

Aanvoerder worden wil De Vrij wel, praten over transfer niet

Aanvoerder worden wil De Vrij wel, praten over Lazio niet

Wie wordt de nieuwe aanvoerder van Oranje? Stefan de Vrij wil wel. "Ja, wie niet? Dat is voor iedereen een eer", zegt hij dinsdagochtend in Zeist, waar hij herenigd werd met Ronald Koeman. Over een ander heikel punt, zijn aflopende contract bij Lazio, praat hij liever niet.

Bondscoach Koeman, die bij Feyenoord ook de coach was van De Vrij, heeft zijn mannen sinds gisteren voor het eerst bij elkaar voor de oefeninterlands met Engeland (vrijdag) en Portugal (maandag). Hij wil een verdediger of een middenvelder kiezen als nieuwe aanvoerder na het afscheid van Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Kippenvel

Virgil van Dijk stak gisteren al zijn vinger op, vandaag sluit De Vrij - die vier jaar geleden al eens aanvoerder was - zich bij hem aan. "Tegen Ecuador zei Van Persie tegen mij: als ik eruit ga, gaat de band naar jou. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar toen gebeurde het echt. Kippenvel."

Robin van Persie geeft Stefan de Vrij de aanvoerdersband in 2014

Het lijkt er op dat het Nederlands elftal met vijf verdedigers gaat experimenteren. In dat systeem groeide De Vrij, die afgelopen jaar veel interlands miste vanwege blessureleed, vier jaar geleden in Brazilië uit tot beste verdediger van het WK. "En bij Lazio voetballen we ook zo. Dus ik voel me wel thuis met die tactiek."

Transfervrij

In de Serie A is De Vrij een van de betere verdedigers. Zijn contract bij Lazio loopt af en onderhandelingen over een nieuwe verbintenis lopen telkens spaak, waardoor diverse Europese topclubs hem voor niks zouden kunnen overnemen. Met name Internazionale zou serieuze interesse hebben.

Daar wil De Vrij echter niets over zeggen: "Ik wil het seizoen zo goed mogelijk afsluiten met Lazio. Ik snap dat je er naar vraagt, maar ik ben nu bij Oranje. Bovendien, er wordt zoveel onzin geschreven in de media, daar heb ik toch geen stem in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl