NOS NieuwsAangepast

Vijf doden bij frontale botsing bij Helmond, vier mensen zwaargewond

 • SQ Vision
  Zware botsing op de N270 richting Helmond.
 • SQ Vision
  Zware botsing op de N270 richting Helmond.
 • SQ Vision
  Zware botsing op de N270 richting Helmond.
 • SQ Vision
  Zware botsing op de N270 richting Helmond.

Bij een ernstige, frontale aanrijding op de N270 bij Helmond zijn vijf inzittenden van een bestelbus omgekomen. Drie andere passagiers zijn zwaargewond geraakt. Ook de chauffeur van een vrachtwagen, die betrokken was bij de botsing, is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De dodelijke slachtoffers zijn vier mannen in de leeftijd 27 tot 37 jaar en een vrouw van 24 jaar. Ze werkten voor De Horizon Groep, een uitzendbureau voor Oost-Europese werknemers. Het bedrijf bevestigt dat tegenover verschillende regionale media. De productiemedewerkers waren op weg naar huis na een dag werken in Helmond. Hun bus belandde volgens Omroep Gelderland ineens op de linker weghelft. Maar meer dan dat het gaat om een frontale botsing, wil de politie niet kwijt.

De vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Heusden, zat bekneld en moest uit zijn cabine worden bevrijd, meldt de politie. Hij werkt bij rioolontstoppingsbedrijf Adriaans, en zat alleen in de wagen.

Gevaarlijk

De N270, de Helmondsingel, is een tweebaansweg in tegengestelde richtingen. Op de provinciale weg mag worden ingehaald. Of het ongeluk ook gebeurde bij een inhaalactie kan de politie niet zeggen. Volgens het AD staat de weg te boek als gevaarlijk. In 2017 was er ook een dodelijk ongeluk, schrijft de krant.

Het is nog te vroeg om te speculeren over veiligheidsmaatregelen op de Helmondsingel. Burgemeester Elly Blanksma van Helmond wil eerst het politieonderzoek afwachten, zegt zij tegen Omroep Brabant. "Laten we bij vandaag blijven. Nu moeten we vooral aandacht hebben voor de nabestaanden. Maar we gaan zeker kijken hoe we dit soort verschrikkelijke ongelukken kunnen voorkomen."

De N270 tussen Helmond en Deurne was in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

Vijf doden bij ongeluk op provinciale weg Helmond

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl