NOS SportAangepast

Handballers Achilles prolongeren titel om de BENE-League

Handballers Achilles prolongeren titel om de BENE-League

De handballers van Achilles Bocholt hebben de titel om de BENE-League, de competitie van de twaalf beste Nederlandse en Belgische clubs, veroverd. De Belgische club was in de Maaspoort in Den Bosch met 34-31 te sterk voor de Limburg Lions.

Zodoende prolongeert de Belgische club de titel, die het ook vorig jaar ten koste van de Lions had veroverd. Dit jaar bereikte Achilles de finale door FIQAS Aalsmeer uit te schakelen, terwijl de Lions zich ten koste van Initia Hasselt voor de eindstrijd plaatsten.

Sterke Belgen

De Belgen toonden bij het beginsignaal meteen hun klasse. Slechts een keer, bij de 1-0, keek Achilles tegen een achterstand aan. Al snel werd dat omgebogen in een 5-2 voorsprong.

Toen Achilles daarna naar een verschil van vijf treffers uitliep, moesten de Lions alle zeilen bijzetten om niet direct kansloos te zijn. Aan de hand van de opnieuw sterk spelende opbouwer João Ramos rechtte de ploeg echter nog voor rust de rug: 18-16.

Moordend tempo

Na rust bleef het verschil schommelen tussen drie en vier treffers. Zo nu en dan naderden de Lions tot twee punten, maar telkens werd dat gauw teniet gedaan door Achilles, dat met name profiteerde van de kwetsbare hoeken aan Limburgse kant.

Hoe dichterbij het einde kwam, hoe spannender het werd. Het spel golfde in moordend tempo op en neer en de Lions speelden offensief alles-of-niets-spel.

Desondanks kon Achilles standhouden en zich ook dit jaar tot beste handbalploeg van Nederland en België kronen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl