Donis Avdijaj heeft de 1-0 gemaakt voor Roda JC

Roda wint zomaar bij NAC en verwijst Twente naar laatste plaats

Roda JC Kerkrade heeft de laatste plaats in de eredivisie overgedragen aan FC Twente door verrassend met 1-0 te winnen bij NAC Breda, dat zijn laatste twee duels in de strijd tegen degradatie juist had gewonnen.

Roda boekte daarentegen zijn eerste overwinning in acht wedstrijden en kon dubbel juichen omdat mede-degradatiekandidaat Sparta Rotterdam geen punten pakte tegen Ajax (5-2 nederlaag), waardoor de strijd onderin ongemeen spannend blijft.

Stand eredivisie

14. Willem II 28-27 (40-51)
15. NAC Breda 28-27 (33-47)
16. Sparta Rotterdam 28-21 (26-55)
17. Roda JC Kerkrade 28-20 (27-59)
18. FC Twente 28-19 (32-52)

Roda ontsnapte bij NAC in de eerste helft aan een achterstand en had dat vooral aan doelman Hidde Jurjus te danken. De huurling van PSV hield Umar Sadiq, Thierry Ambrose en Angelino van scoren af.

Schitterende goal Avdijaj

Donis Avdijaj zette Roda op 1-0 met een fraai schot uit de draai, nadat hij de bal al even zo fraai uit de lucht had aangenomen. Na rust stond de paal doelpunten van Simon Gustafson (Roda) en Sadiq (NAC) in de weg.

NAC bleef de sterkere ploeg, maar opnieuw was Jurjus de sta-in-de-weg. Het verwachte slotoffensief van NAC bleef uit, de grootste mogelijkheden in de slotfase waren zelfs voor het counterende Roda JC.