Kasia Niewiadoma tijdens de Women's Tour of Britain
NOS WielrennenAangepast

Niewiadoma blijft Blaak en Vos voor in Trofeo Alfredo Binda

Kasia Niewiadoma heeft de twintigste Trofeo Alfredo Binda op haar palmares geschreven. De Poolse van Canyon SRAM reed in slotfase weg van de overige favorieten en kwam solo over de meet. Chantal Blaak en Marianne Vos sprintten bij de achtervolgers naar de resterende podiumplekken.

In de stromende regen barstte de koers pas echt open op de lokale omlopen met twee beklimmingen in het parcours. Niewiadoma maakte de koers op de geaccidenteerde omloop hard en kreeg tijdens de laatste beklimming loon naar werken.

Aanval loont, Nederlanders regelen sprint

Na eerdere aanvallen met onder meer Marianne Vos en Pauline Ferrand-Prevot, toonde de Poolse zich tijdens de laatste passage afgetekend de sterkste. Ze reed weg van alle overige favorieten en hield op fraaie wijze stand tot de finish in Cittiglio.

Een select groepje achtervolgers kwam te laat en mocht een halve minuut achter de Poolse de overige podiumplekken verdelen. Blaak toonde zich daarin de sterkste. Met een machtige sprint bleef ze haar landgenote Vos knap voor.

De Trofeo Alfredo Binda is de derde wedstrijd van de Women's WorldTour. De voorgaande twee koersen leverden Nederlandse overwinningen op. Anna van der Breggen won de prestigieuze Strade Bianche, Amy Pieters won in eigen land de Ronde van Drenthe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl