De paraskiërs sluiten de Paralympische Spelen in Pyeongchang af met een gouden medaille voor Jeroen Kampschreur en een zilveren medaille voor Linda van Impelen. Toch denken Falco Teitsma en Nick Elsewaerd, bondscoaches paraskiën, dat het nog veel beter kan.

"Als je kijkt hoe het nu loopt in de wereldbeker en op de WK, verwacht je eigenlijk veel meer", begint Teitsma zijn verhaal. "Daarin zit ook meteen het gevaar. Dan is er wel opluchting als de eerste medaille er daadwerkelijk is."

Skicoach Teitsma kijkt tevreden terug op Paralympics Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

We hebben mooie resultaten gehaald, met Jeroen en vooral de verrassende Linda", zegt Elsewaerd. "Maar als je kritisch kijkt, hadden met sommige atleten meer medailles mee naar huis kunnen nemen."

Elsewaerd doelt daarmee vooral op Kampschreur, die zomaar drie keer goud had kunnen pakken. Op de supercombinatie klopte alles voor de 18-jarige Leiderdorper, maar op de Super G (gemist poortje) en slalom (val) liet hij het in gewonnen positie liggen.

"We weten wat hij kan en dat komt er nu even niet uit. Maar hij is nog zo jong en er zit nog zoveel in. Dat is alleen maar mooi om te zien uiteindelijk."

Skicoach Elsewaerd heeft dubbel gevoel

Toekomst

Ook voor de komende Paralympische Spelen ziet het er voor Nederland goed uit. "Als je kijkt naar wat we deze vier jaar hebben gehad, is dat genoeg", zegt Elsewaerd. "Nu willen we meer en willen we een stap verder. Dan wordt de wensenlijst ook groter."

Met die wensenlijst doel Elsewaerd op de technische ondersteuning voor de paralympiërs. "Dan kijken we echt naar de innovatie. Op het gebied van materialen is er nog genoeg winst te maken."

Teitsma weet dat hij met een jonge ploeg werkt en dat heeft voordelen. "We hebben nu een paar sporters die nog makkelijk vier jaar meekunnen en mee in de top kunnen draaien. Niels de Langen en Kampschreur zijn 19 en 18 jaar. En er zit nog wat jeugd aan te komen."

STER reclame