NOS VoetbalAangepast

Cocu testte eigen benadering na zeperd bij Willem II

Cocu is na zeperd ook kritisch op zichzelf

PSV-trainer Phillip Cocu heeft twee wensen: een overwinning op VVV-Venlo én een bewijs dat zijn spelers lering hebben getrokken uit de oorwassing (5-0) van afgelopen zaterdag tegen Willem II .

"We moeten tonen dat we geleerd hebben. In de houding, de absolute wil om te winnen. Dat zag je bij de tegenstander meer dan bij ons en dat mag geen tweede keer gebeuren", blikt Cocu vooruit op het duel van morgenavond in Eindhoven (19.45 uur).

Waar de complete offday vandaan kwam weet Cocu bijna een week later nog steeds niet. "Dat blijft soms een mysterie. Ik geloof niet dat spelers in de wolken lopen..."

Extra trainingssessie

Een dag na de zeperd in Tilburg werden de spelers hun vrije dag afgenomen en werd er verzameld op De Herdgang. "Daar is uitvoerig gesproken. Eerst de spelers met elkaar, daarna met de staf erbij", zegt Cocu. De trainer kijkt ook kritisch naar zichzelf. Ging het soms mis bij zijn benadering? Dat testte hij deze week uit.

"Op maandag planden we een extra trainingssessie die eigenlijk niet op het programma stond. Even kijken of er dan wordt geklaagd, want dan kun je daarop inspringen. Maar dat was niet het geval. Je wil waken voor onderschatting of gemakzucht, maar soms is dat niet te vinden in zo'n week."

PSV in Oranje

Cocu ging ook kort in op de selectie van het Nederlands elftal. Keeper Jeroen Zoet is de enige PSV'er die de schifting overleefde. Aanvallers Steven Bergwijn en Luuk de Jong zaten wel in de voorselectie, maar zijn afgevallen.

"Jammer. Het is altijd goed voor spelers om bij Oranje te komen. Als maar één speler geselecteerd is betekent dit dat de anderen zich over een langere periode moeten tonen aan de bondscoach."

Terugkeer Lozano

PSV kan tegen VVV weer beschikken over aanvaller Hirving Lozano en middenvelder Jorrit Hendrix. Beiden ontbraken in het duel met Willem II wegens een schorsing. De Mexicaan Lozano was de laatste drie duels geschorst na een rode kaart tegen sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl