NOS VoetbalAangepast

Kluivert viert selectie op rug van Ziyech: ik ben heel trots

Kluivert viert selectie op rug van Ziyech: ik ben heel trots

Bijna 24 jaar na zijn vader kan Justin Kluivert zijn debuut maken voor het Nederlands elftal. De buitenspeler is geselecteerd voor de oefenduels met Engeland en Portugal. "Ik ben heel trots. En m'n familie denk ik ook."

De 18-jarige Kluivert hoorde het goede nieuws van Ajax-coach Erik ten Hag na de vrijdagtraining. "Ik kreeg gelijk een glimlach op m'n gezicht", vertelt Kluivert. "Als ik m'n telefoon open, verwacht ik dat-ie opblaast..."

'Broertje' van Ziyech

Hij vierde het moment op de rug van ploeggenoot Hakim Ziyech. "Hij gunt het mij alsof ik zijn broertje ben. Ik ben blij dat hij zo met mij meeleeft."

7 juli 1998: Patrick Kluivert heeft op het WK gescoord in de halve finale tegen Brazilië

Of hij mag debuteren of niet, Kluivert kijkt er naar uit om zich te melden op de KNVB Campus in Zeist. "Om bij Oranje te zijn is al geweldig", zegt hij. "Er zijn genoeg trainingen waarop ik mijzelf in de kijker kan spelen."

Tiende vader-zooncombinatie?

Mocht bondscoach Ronald Koeman de vleugelaanvaller speelminuten gunnen tegen Engeland (23 maart) of Portugal (26 maart), dan wordt het de tiende vader-zooncombinatie in Oranje en de eerste waarvan beiden als tieners hun debuut maken.

Naast Kluivert kunnen nog vier spelers hun debuut maken voor Oranje: AZ-spelers Wout Weghorst, Guus Til en Marco Bizot en Hans Hateboer van Atalanta Bergamo.

2012: Patrick Kluivert (r) als assistent van bondscoach Louis van Gaal

Stimulans

Ook Kluiverts trainer Erik ten Hag is blij voor zijn pupil. "Natuurlijk, dit is prachtig. De eerste keer dat je wordt uitgenodigd voor het Nederlands elftal, het hoogste in het land. Dan ben je blij, euforisch. Een schitterend moment."

Ten Hag verwacht dat de selectie de 18-jarige Kluivert een boost zal geven. "De erkenning dat je bij de beste voetballers van het land hoort. Dit zal hem zeker stimuleren nóg beter te gaan spelen. Bij Oranje kom je met nog betere spelers in aanraking."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl