NOS SportAangepast

Federer verslaat Chardy en treft nu Chung in Indian Wells

Roger Federer heeft de kwartfinales van het tennistoernooi van Indian Wells bereikt door een zege op de Fransman Jeremy Chardy. De als eerste geplaatste Zwitser deed er 1 uur en 22 minuten over en won in twee sets: 7-5, 6-4.

Federer verslaat Chardy en treft nu Chung in Indian Wells

De 36-jarige Federer stond in de eerste set slechts drie punten af op zijn eigen service en had aan één break genoeg voor de setwinst. In de tweede set ging het gelijk op tot 4-4, waarna Federer de service van de Franse nummer 100 van de wereld brak en de partij binnensleepte.

De Zwitser won dit seizoen vijftien partijen op rij en is nog ongeslagen. De laatste keer dat hij met een score van 15-0 aan het seizoen begon, was in 2006. Toen eindigde hij het jaar met twaalf titels en drie grandslamzeges op zak.

Chung verslaat Cuevas

In de kwartfinales moet Federer het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Chung Hyeon, die in twee sets te sterk was voor de Uruguayaan Pablo Cuevas: 6-1, 6-3.

Hyeon Chung

In januari stonden Federer en Chung ook al tegenover elkaar in de halve finales van de Australian Open. Toen moest de verrassende Zuid-Koreaan in de tweede set geblesseerd opgeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl