Drago Pasalic, de topscorer bij Donar tegen Cluj
NOS SportAangepast

Donar na nieuwe zege op Cluj in kwartfinales Europe Cup

De basketballers van Donar hebben ten koste van Cluj Napoca de kwartfinales van de Europe Cup bereikt. De Groningers wonnen in Roemenië met 76-69, nadat in eigen huis al een 103-76 zege was geboekt.

Cluj begon sterk en nam maximaal twaalf punten voorsprong (31-20). Halverwege het duel was de marge al geslonken tot vier punten: 41-37.

Donar had daarna de overhand. Het herstelde in ijltempo de balans (44-44) en gunde Cluj, dat in de tweede ronde van het toernooi ook al twee keer van Donar had verloren, nog maar één keer (52-51) een voorsprong. Drago Pasalic was met 20 punten topscorer aan Groningse zijde.

Donar na nieuwe zege kwartfinalist in Europe Cup

Donar, dat met zijn plaats in de achtste finales al clubhistorie schreef, is de eerste Nederlandse kwartfinalist in een Europees clubtoernooi sinds 2008/2009. Toen kwam Amsterdam zover in de EuroChallenge.

De Groningers spelen in de kwartfinales tegen KK Mornar Bar uit Montenegro, dat Oostende uitschakelde. Donar speelt op woensdag 21 maart een uitwedstrijd en is een week later de ontvangende formatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl