John Degenkolb
NOS WielrennenAangepast

Oud-winnaar Degenkolb mist Milaan-Sanremo, Cavendish wel present

John Degenkolb zal zaterdag niet aan de start verschijnen voor Milaan-Sanremo. De Duitser, die de klassieker in 2015 nog wist te winnen, is niet voldoende hersteld van bronchitis. Deze kwetsuur dwong hem eerder al tot vroegtijdig afstappen in Parijs-Nice.

Hij hoopte na zijn opgave te herstellen, om zo aan Milaan-Sanremo te kunnen deelnemen. Vandaag lieten Degenkolb en Trek-Segafredo echter weten dat La Primavera te vroeg komt. "Het is de afgelopen dagen wel beter gegaan, maar ik ben te ziek om te starten. Ik zal wel de training op de fiets snel hervatten, dus ik maak me geen zorgen over deelname aan de overige voorjaarsklassiekers", aldus de sprinter.

Ook Nizzolo ontbreekt, Van Poppel profiteert

De afwezigheid van Degenkolb is niet de enige aderlating voor Trek-Segafredo. Ook tweede kopman Giacomo Nizzolo ontbreekt voor de eerste klassieker van dit jaar. De Italiaan moest met knieklachten opgeven in de Tirreno-Adriatico en is nog niet helemaal fit. Om de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen, neemt Trek-Segafredo geen risico met de Italiaanse sprinter.

De afwezigheid van beide kopmannen is goed nieuws voor Boy van Poppel. Hij maakte in eerste instantie geen deel uit van de selectie, maar is samen met de Amerikaan Kiel Reijnen opgeroepen als vervanger. Koen de Kort maakt als tweede Nederlander deel uit van de Trek-ploeg in Milaan-Sanremo.

Mark Cavendish voltooit de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico na zijn val maar eindigt buiten de tijdslimiet

Cavendish fit genoeg, Slagter niet

Dimension Data kent minder personele problemen. Mark Cavendish en Mark Renshaw moesten de strijd in de Tirreno vroegtijdig staken, maar zijn beiden fit genoeg om te starten. "Ik ben niet in mijn beste conditie, dus winnen zal moeilijk worden. Maar ik heb ondanks de pijn genoeg kunnen trainen en hoop in de koers van betekenis te zijn voor de ploeg", aldus Cavendish over het breukje in zijn rib.

Voor teamgenoot Tom-Jelte Slagter is de medische situatie in aanloop naar La Primavera minder positief. De Groninger stapte tijdens Parijs-Nice af met klachten aan de luchtwegen. Nadien bleek dat hij kampt met een luchtweginfectie. Deze klachten houden hem zaterdag ook nog uit Milaan-Sanremo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl