NOS SportAangepast

Aanvoerder HGC keert terug naar Rotterdam

Hockeyer Tristan Algera keert terug naar zijn jeugdliefde HC Rotterdam. De 26-jarige verdediger en aanvoerder van HGC debuteerde op 18-jarige leeftijd voor de Rotterdamse ploeg, maar speelde de laatste vijf seizoenen in Wassenaarse dienst.

Algera is blij dat hij volgend seizoen weer voor Rotterdam mag spelen. "Ik heb destijds bewust, maar met pijn in het hart gekozen voor een overstap naar HGC en ik heb in Wassenaar een heel mooie tijd gehad", vertelt Algera in een eerste reactie. "Maar deze kans om weer bij Rotterdam te kunnen spelen kan ik niet aan mij voorbij laten gaan."

Zijspoor

Onder de Rotterdamse coach Reinoud Wolff raakte de strafcornerspecialist bij de club uit de havenstad op een zijspoor. Daarop besloot hij te verkassen naar HGC. Bij de club uit Wassenaar bloeide hij weer helemaal op. Dit seizoen kwam hij tot nu toe tot elf doelpunten voor de ploeg die momenteel zevende staat in de hoofdklasse.

Algera werd in 2017 voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal en was vorig jaar juni van de partij bij de Hockey World League in Londen. In totaal staat de teller nu op 21 interlands en twee goals.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl