Dumoulin ondanks val fit genoeg voor Milaan-Sanremo

Aangepast
Tom Dumoulin in Abu Dhabi ANP

Tom Dumoulin is na zijn val in de Tirreno-Adriatico fit genoeg om te starten in Milaan-Sanremo. De Limburger is door Team Sunweb opgenomen in de selectie voor de eerste klassieker van dit wielerjaar. Hij moest vorige week in de Tirreno nog opgeven met enkele kneuzingen en schaafwonden na een valpartij.

Volgens ploegleider Marc Reef is Dumoulin alweer voldoende hersteld en kan hij zaterdag een belangrijke rol binnen de ploeg spelen. "Hij is een van onze belangrijke renners die Michael Matthews kunnen bijstaan in de finale", licht de ploegleider zijn selectie van Dumoulin toe.

Matthews zal in La Primavera als kopman zijn rentree maken voor de Team Sunweb. De Australiƫr viel in de Omloop Het Nieuwsblad en liep daarbij een breukje in zijn schouder op, waardoor hij Strade Bianche en Tirreno moest missen.

Goed nieuws Kelderman

Ook had Team Sunweb positief nieuws over Wilco Kelderman. De renner hoeft na zijn val in de vijfde etappe van de Tirreno - Adriatico niet geopereerd te worden. Kelderman brak bij die val zijn rechtersleutelbeen en hoopt deze week al weer voorzichtig de training te hervatten.

STER Reclame