Jurgen Streppel ANP
NOS Voetbal Aangepast

Streppel vertrekt na het seizoen bij sc Heerenveen

Jurgen Streppel vertrekt aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen. Het aflopende contract met de coach wordt niet verlengd. Wie de opvolger wordt van Streppel is nog niet bekend.

Dat de Friese club in de zomer afscheid zou nemen van de Gelderse oefenmeester, is geen verrassing. De afgelopen maanden was de onvrede onder de supporters over de tegenvallende resultaten al voelbaar in het Abe Lenstra-stadion.

Goed begin, zwak vervolg

Streppel kwam in de zomer van 2016 over van Willem II en kende een uitstekend begin in Friesland. Na achttien duels stond Heerenveen nog keurig vierde, maar na de winterstop kwam de club in een vrije val terecht. De play-offs werden ternauwernood gehaald, maar daarin werden de Friezen roemloos uitgeschakeld door FC Utrecht.

Ook dit seizoen begon prima met veertien punten uit de eerste zes wedstrijden. Daarna brak het gebrek aan scorend vermogen de Friezen opnieuw op. Na de 4-1 nederlaag tegen Ajax is sc Heerenveen zelfs gezakt naar de elfde plaats.

Carrousel

Streppel is al de zevende eredivisietrainer die in de zomer afscheid neemt van zijn club. Ook Henk Fraser (Vitesse), Mitchell van der Gaag (Excelsior), Dick Advocaat (Sparta), Ernest Faber (FC Groningen) en John Stegeman (Heracles) verlengden hun aflopende contract niet.

Ook Erwin van de Looi maakte in een vroeg stadium bekend te vertrekken bij Willem II, maar stapte vorige week onder druk van de supporters alsnog vroegtijdig op.

Alleen Stegeman heeft al een nieuwe club. Hij gaat aan de slag bij Go Ahead Eagles.

STER reclame