Wrakingsverzoek in zaak Klaas Otto afgewezen

Aangepast
De rechtbank besloot vrijdag dat Otto onderzocht moest worden door een psychiater ANP

De wrakingskamer van de rechtbank in Rotterdam heeft het wrakingsverzoek van de advocaten van Klaas Otto afgewezen. Volgens de kamer is er geen sprake van partijdigheid bij de rechters en kunnen ze de zaak tegen de ex-baas van No Surrender gewoon behandelen.

Eerder vanochtend wraakte raadsman Louis de Leon van de oud-motorbaas de rechtbank. Hij was het niet eens met de beslissing van de rechtbank van eerder vanochtend om de zaak gewoon door te laten gaan.

Advocaat Louis de Leon deed vrijdag het verzoek om de zaak op te schorten. Otto is volgens hem geestelijk gebroken en niet meer in staat om zijn zaak te volgen en te begrijpen. De slechte gemoedstoestand zou worden veroorzaakt door het strenge regime in de gevangenis.

Onderzocht door psychiater

De ex-baas van No Surrender is dit weekend onderzocht door een psychiater. Die oordeelde dat Otto geestelijk in staat is om de zaak te volgen. De rechtbank besloot daarop dat het proces hervat moet worden, maar de advocaat noemde dat onbegrijpelijk. Hij stelde daarop de vraag of de rechtbank wel onpartijdig is. Volgens de wrakingskamer kan de rechtszaak echter gewoon doorgaan.

Otto wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging, mishandeling, brandstichting, witwassen en een bomaanslag. Hij zit sinds juli 2016 in voorarrest.

STER Reclame